RAKAN BLOG MASJID

11 December 2011

USAHA MURNI SEKOLAH AGAMA AL-TAQWA DI ASSALAMAlhamdulillah pada pagi Ahad 11 Disember, dengan usaha Ustaz ZAmri dan Tn Hj Mohd Annas maka impian mendirikan sekolah agama peringkat menengah yang dinamakan Al-Taqwa telah dibuka dengan permulaannya kaunter pendaftaran telah menampakkan hasil.
Seramai 21 orang telah didaftarkan oleh ibubapa mereka yang prihatin dengan perlunya Sekolah Agama Atas (Peringkat Menengah ' di ujudkan di Bukit Sentosa.
Ustaz Zamri juga mengutarakan pilihan terbaik untuk mengujudkan terus Sekolah Integrasi yang lebih diminati kebanyakan ibubapa yang hadir.

Mengikut analisa , sekolah Integrasi tidak akan menjadi pesaing malah menjadi pilihan ibu-bapa dalam menyediakan wadah pendidikan yang berasaskan Islam yang lebih padat. Ini dilihat dari data kemasukan ke Tingkatan 1 bagi 2 buah sekolah Menengah Bukit Sentosa dan Sekolah Menengah Bukit Sentosa 2 adalah berjumlah hampir 1,000 orang. Kemasukan yang ramai ini sewajarnya memelukan sebuah sekolah lagi untuk mengimbangi dan menampung jumlah pelajar dengan guru. Sedemikian Sekolah Integrasi amatlah sesuai diujudkan.

Kita mengharapkan agar semua penduduk sekitar Bukit Sentosa akan dapat berita berkenaan pembukaan Sekolah Agama Atas Al-Taqwa ini agar sekolah ini dapat direalisasikan dengan segera menjelang tahun 2012. Piahk penyumabng dan penginfak dialu-alukan bagi membantu agar beberapa kekurangan dalam penyediaan sekolah dan kelangsungan sekolah dengan bangunan sekolah dapat di jayakan.

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Sekolah ni. .ada lagi ke...di mana ya

    ReplyDelete
  3. Sekolah ni. .ada lagi ke...di mana ya

    ReplyDelete

PERINGATAN BAGI LELAKI !

Mengikut Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995
"Mana-mana lelaki yang baligh yang tidak menunaikan Sembahyang Jumaat

tanpa apa-apa keuzuran syarie yang boleh didakwa dibawah Seksyen 20,

Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995, sekiranya disabit

kesalahan boleh di denda tidak lebih RM1,000 ATAU dipenjarakan selama

tempoh tidak melebihi enam (6) bulan ATAU kedua-duanya sekali."